Ben Gurion despre mişcarea sionistă

Ben Gurion spunea că după înfiinţarea statului Israel modern, mişcarea sionistă trebuie să îşi impună singură intrarea  într-un proces organizat de autodizolvare. Faptul că nu s-a întâmplat aşa, faptul că unii cer acum identificarea anti-sionismului cu anti-semitismul, se datorează apariţiei unui sionism al falşilor evrei.  Să nu uităm că sionismul, ca ideologie, apare abia în secolul XIX, fiind la început nedisociat de comunism! Abia Theodor Herzl realizează desprinderea, cu binecuvântarea noii puteri imperiale germane! Theodor Herzl şi kaizerul Wilhelm se înţelegeau perfect.

Mişcarea sionistă nu s-a auto-desfiinţat. De ce ? Există vreun avantaj material în a te declara sionist? Nu ştiu. Mai puţin comunism înseamnă mai mult sionism ? Oricum, pentru aceşti noi sionişti există riscul de a se vedea  prinşi sub conul acuzaţiilor în ce priveşte sursa problemelor economice grave ale lumii. Citesc la adresa URL http://apologeticum.wordpress.com/2009/01/10/planurile-sionistilor-criza-economica-generala/ , titlul „Planurile Sioniştilor : Criza economică generală”.

Să nu exagerăm. Problema economică este, oricum, extraordinar de complicată şi grea. Este vorba despre împărţirea resurselor! Iar lipsa de echitate nu a fost inventată de sionişti. Ei pot, cel mult, să o exacerbeze prin accesul privilegiat la resurse. De ce privilegiat ? „It is written in the Book !”, am auzit răspunsul. Clar, nu ?

Titus Filipas

Etichete: , , , , , , , ,