Mişcarea de rezistenţă naţională non-violentă

@ Adrian Năstase (http://nastase.wordpress.com/2009/12/21/antena-3-ora-20-10-3/  ) Cred că mogulii se află mai mult în conivenţă cu Traian Băsescu, decât cu PSD-ul. Aţi pierdut alegerile din 2004, în primul rând datorită unor moguli. Acum, Mircea Geoană a fost învelit în foi de viţă de mogulul SOV. A exprima în public disocieri faţă de moguli nu-i neapărat atitudine Hugo Chavez. Cred că „poporul PSD” aşteaptă aşa ceva, chiar şi eu, care sînt naţional-ţărănist şi n-am făcut vreodată parte din „poporul PSD”, nu spun aceasta cu condescendenţă, ci cu mândrie. Asocierea cu Dan Voiculescu  şi pseudo-Partidul Conservator  cred că a fost cea mai nefericită „alegere de valoare” pe care aţi făcut-o. Faptul că aţi pierdut dumneavoastră nu-i mare lucru, dar a pierdut cam întregul  „popor PSD”, oameni cu bun simţ şi săraci, săraci tocmai pentru că posedă foarte mult bun simţ. Acum sînteţi rostuit fie ca „arogant”, fie drept cel mai autentic om politic român de după 1989. Eticheta de „arogant” nu trebuie să vă preocupe, aveţi toate datele de familie să fiţi arogant pe „bune”!  Dar, iertaţi-mi „aroganţa”, cred că trebuie să aveţi o zi de reflecţie privind coordonatele schimbătoare ale auto-definirii ca om politic român. Apoi, recent, politica duplicitară a lui Dan Voiculescu  ne afectează negativ şi pe noi, bloggerii care am postat aici. Vezi dezbaterea nefericită despre “mişcarea de rezistenţă”, iniţiată de Jurnalul Naţional, unde comentariile sunt mai inteligente decât textul ziaristului:

1/”O noua incercare de a abate atentia de la adevaratii teroristi.. Pana-n 89 toti rezervistii erau mentinuti in evidenta operativa pe state de organizare ca sa fie convocati in caz de razboi.Toti rezervistii faceau pregatire in cadrul garzilor patriotice si in perioade de concentrari cu sau fara scoatere din productie. Un astfel de om nu putea sa ramana un lunetist extraordinar ca sa execute bietii oameni in mod selectiv sa-i impuste numai in cap si sa foloseasca de tunelele rezistentei, de casele (apartamentele) conspirative unde se depozitau arme si munitii, Sesizati ca au fost impuscati selectiv amarati, iar locurile sunt special alese ca sa sperie populatia dar sa i se dea si aspectul de eroi cazuti in revolutie. Incepand din aprilie 89 zilnic au intrat din fosta URSS, zeci de autocare cu tineri care mai intai se opreau la statuia lui Lenin faceau o fotografie de grup(de grupa terorista) inregistrandu-se astfel după care mergeau mai intai pe la ambasada URSS lipită de sediul PSD de azi (fosta proprietate Prodanoff stabiliti in Brazilia) după care plecau inlocurile unde le erau stabilita misiunea. In afara acestora, au fost grupe de luptatori in combinezoane negre, plasati pe traseele circulate de fostul dictator.”

2/”Am facut parte dintr-un detasament de cercetare in 1989. NU s-a pus problema si NU s-a colaborat cu dementii astia.”

3/”Asa-zisul manual secret al rezistentei se putea cumpara din librarii la vremea respectiva. Eu il am si acum in casa si l-am cumparat din libraria ”Lumina” de pe Dorobanti. La fel de liber se puteau gasi si alte carti de acelasi gen, carti care nu erau deloc manuale secrete ci doar lucrari de tip dizertatie ale unor ofiteri care terminau cursuri. Metoda se practica si acum: cite un general vrea titlul de doctor, face copy/paste (inainte existau negrisori) din lucrari deja publicate, gaseste o editura si tipareste o carte pe care nu o cumpara nimeni, cauza pentru care devine bibliografie obligatorie pentru ofiteri mai tineri, ce vor urma aceleasi cursuri…cam asa se face ajunge ca structuri militare sa fie conduse de incompetenti..”

4/”Discuţii interminabile despre „revoluţie” şi terorism. Punctele de vedere sunt atât de diferite încât este imposibil să se tragă o concluzie. Cert este că a fost o mare diversiune desfăşurată pe baza preceptelor psihologiei maselor, în care foarte mulţi români au fost angrenaţi iar unii au devenit victime. Păcat de sângele vărsat şi de cei 20 de ani irosiţi, care au ruinat economic ţara şi a polarizat-o social. Din această situaţie nu se întrevăd şanse de ieşire. Se spune că cea mai bună practică este o teorie bună (maxima „There is nothing so practical as a good theory’ îi aparţine lui Kurt Lewin, n.n.). După „revoluţie” s-a încercat capitalismul dar acesta, cel puţin la noi, se pare că a eşuat. Se mai poate încerca socialismul ?”

Revin la falsa dezbatere din Jurnalul Naţional privind “mişcarea de rezistenţă”. Bine, se referă la situaţia de acum 20 de ani. Dar trimiterile subliminale sunt de fapt la situaţia de acum. Scrie în JN că din acea presupusă “mişcare de rezistenţă” alcătuită din terorişti, ar fi făcut parte şi ofiţeri din cercetarea militară în teren. Care ar fi primit nişte consemne ca să devină “terorişti la revoluţie”. Doctrina oficială de apărare, – sau doctrina Nicolae Ceauşescu–, se baza pe conceptul “Lupta întregului popor”.  Eu făcusem o şcoală de ofiţeri de infanterie (“copil al pământului”) de o calitate excepţională, şi eram chemat în fiecare an, inclusiv 1989, la o pregătire ca ofiţer din cercetarea militară pe teren. Niciodată nu ni s-a trasat acel consemn despre care vorbeşte aiuristic ziaristul de la JN. Dar vorbeşte  cu scop. Trasat de mogul (ştim cine), care serveşte zelos ţelurile lui Traian Băsescu. Bine, mogulul va câştiga enorm în cel de al doilea mandat Traian Băsescu. Eu am definit la un moment dat acest blog AN drept nucleul unei mişcări de rezistenţă naţională. Şi pe blogurile PNL, domnul Crin Antonescu este definit ca lider al mişcării de rezistenţă naţională. Iar articolul recent din JN atacă însăşi ideea de “mişcare de rezistenţă naţională”, asociind-o fals cu terorismul. Însă, repet, chiar dacă risc să fiu acuzat de “terorism intelectual”,  este nevoie de această “mişcare de rezistenţă naţională” non-violentă.

Titus Filipas

Etichete: ,


%d blogeri au apreciat: