Deschiderea naţional-comunistă din 1962-1972

Am pornit de la postarea http://nastase.wordpress.com/2009/05/27/forumul-economic-europa-rusia/ .

Este discursul corect al unui om politic român. Rămân totuşi lucruri pe care un om politic nu le poate spune. Hai să le spun eu, cu libertatea unui Till Buhoglindă. Cum interpretăm afirmaţia : “depăşirea logicii puterea = energie în favoarea logicii puterea = cunoaştere.” ? Nu trebuie să înţelegem că Rusia nu le-ar avea pe toate : puterea, energia, cunoaşterea. Deşi Rusia şi  respublika Moldova acuză România de implicarea în organizarea revoltei Twitter de la Chişinău, apar date că de fapt Moscova a fost organizatoarea revoltei Twitter de la Chişinău. S-a săturat Rusia de Voronin ? Ştie Rusia, mai bine decât noi, că Voronin este un tip duplicitar, dar în alt sens decât credem noi, şi că de fapt el urmează, în meandre comnene, o logică pro-România ?

La comentariul cuiva din mai 27, 2009 la 1:51 pm   “Cand ma gandesc ca astazi relatiile internationale sunt calculate la nivel de formule matematice ma trec fiori.”, am răspuns … asta-i cam de multişor poveste/

Mi s-a replicat : “Blogideologic, da, teoria e veche in matematica dar aplicarea ei(constient) in   politica/economie nu + ca devinde din ce in ce mai rafinata:).”

Precum şi mai general-aluziv + rocky spune: mai 28, 2009 la 3:13 am abordati teme mai….”populare” pe site la care sa poata comenta ORICINE!!! nu numai cei cu doctorate in energie nucleara sau mecanica cuantica…:))+

 Am fost practic forţat să dau un răspuns :

Despre acestea scriau deja revistele economice româneşti din perioada deschiderii naţional-comuniste 1962-1972. Însă acea deschidere naţional-comunistă a fost în mod expres blamată de Raportul Tismăneanu. Deci comisia Tismăneanu a blamat şi a barat inclusiv aplicarea noţiunilor   respective în România. Faptul că acele noţiuni elegante şi clasice sunt discutate acum pe blogul domnului Adrian Năstase este deja văzut ca o culpă a blogului Adrian Năstase. Vladimir Tismăneanu chiar nu a realizat că mai există români care îl studiază cu atenţie pe Adorno. Dacă Andrei Pleşu a copiat un titlu de carte de la Adorno, Vladimir Tismăneanu consideră că problema Adorno a fost închisă ! Prin “problema Adorno” înţeleg afluxul masiv de filosofie şi   cunoaştere occidentală în România. Cine e supărat de această evoluţie a lucrurilor, de instaurarea societăţii cunoaşterii în România ?

Titus Filipas

Etichete: , , , , , , , , , ,


%d blogeri au apreciat: