Cine se teme de logica ensidică ?

Logica ensidică serveşte în primul rând la organizarea unui volum informaţional mare. Eu personal cred că blogosfera trebuie să fie folosită pentru promovarea intereselor româneşti, nu pentru “trafic pe blog”.  Din cauza aceasta, când am descoperit din întâmplare blogul  “Logica e buna”, am încercat o popularizare a  logicii ensidice şi prin mijlocirea acestui aparent blog de logică 🙂 M-am trezit cu o mostră crasă de incivilitate, vezi adresa URL http://logicaebuna.wordpress.com/2009/05/09/proteste-impotriva-scoaterii-logicii-din-licee-pe-21-mai/ , şi multă supărare. 

În fine, tentativa mea de a facilita un brainstorming pe tema logicii ensidice se adresa articolului postat pe blogul “Logica e buna” la +mai 5, 2009 la 4:18 pm+

Urmează 15 Răspunsuri la “protest împotriva scoaterii logicii din licee” Redau din ele :

Raluca Hippie spune:  mai 5, 2009 la 10:10 pm |  Eu incerc sa vin; daca e, cand o sa fie sigur dau pe grupul facultatii.

cristina spune:   mai 6, 2009 la 6:21 am | Super, si eu sint de acord cu un program bun de logica si cu profesori capabili!

blogideologic spune:  mai 6, 2009 la 12:09 pm | Vlad Petreanu scrie în articolul pe care îl recomandaţi : “o ecuaţie de gradul 2 îmi e la fel de misterioasă ca proiectarea motoarelor superluminice”  O autoritate ! Văd că aveţi dificultăţi în alegerea unui tip de logică în şcoală. Recomand logica ensidică. Are o grămadă de utilizări contemporane,  inclusiv în meserii intelectuale cerute de piaţă, şi este legată de spiritul culturii noastre, ce a fost influenţată în istoria sa de fazele prin care a trecut umanismul bizantin. Logica ensidică a lui Castoriadis aparţine celei mai recente faze din umanismul bizantin. Logica ensidică permite organizarea   facilă a discursului descriptiv.

blogideologic spune:  mai 6, 2009 la 6:30 pm | @ writeman În loc de bannere, nu ar fi mai bine să deschideţi un blog tematic despre  logica ensidică ? Vă spun sincer, logica ensidică îi ajută extraordinar de  mult pe copiii de liceu să îşi organizeze cunoştinţele !  Cu stimă,

writeman spune:  mai 6, 2009 la 6:43 pm |  sincer, cred ca puteti sa-l deschideti dumneavoastra  [urmează un emoticon, nota mea, Titus Filipas]. facem si noi ce  putem…

lorrena spune: mai 6, 2009 la 7:01 pm | N-ar fi cinstit sa va furam idee…deschideti blogul respectiv..noi vom participa daca putem…nu?

blogideologic spune:  mai 6, 2009 la 7:24 pm |  Pe ce spaţiu ?

blogideologic spune:  mai 6, 2009 la 7:31 pm |  Eu am scris deja un articol pe blog   https://blogideologic.wordpress.com/2008/12/14/bla-ideiindialogro/

blogideologic spune: mai 7, 2009 la 6:49 am | Într-o carte din 1904, Constantin Rădulescu-Motru spunea că principiul identităţii din logică este capital pentru cultura română. Privind prin texte româneşti mai vechi, am găsit primul enunţ independent al principiului, deci fără să fie tradus ad litteram, la Miron Costin. Care făcea parte din primul grup de reflecţie (think tank) inter-generaţional în limba română : “cronicarii moldoveni”. Există o mulţime de argumente pentru păstrarea logicii ca obiect de studiu în şcoala românească.

blogideologic spune: mai 7, 2009 la 9:59 am | @ writeman  Emoticonul pe care l-aţi folosit mai 6, 2009 la 6:43 pm, în cultura populară  se traduce prin “Sanchi”. Echivalează şi cu: “Bă, eu nu ştiu multe!”. În copilăria mea, cei care “ştiau multe” înfundau puşcăriile politice. Cei cu   “Sanchi” nu făceau puşcărie (politică). Dar nici nu învăţau carte.

Acum, eu nu cred  în motivaţia supărării lui writeman: “pentru ca s-a folosit de blogul acesta pentru a atrage trafic spre blogul sau intr-o maniera incorecta”,  nu mă interesează supărarea lui writeman. Dar postarea mea care l-a supărat pe writeman începea cu „Intelectualii elitişti”.  Printre „intelectualii elitişti” se numără Gabriel Liiceanu. Patronul editurii Humanitas. Care a tipărit un manual de „Logica si argumentare”, vezi http://www.piticipecreier.ro/carte/24632-Logica-si-argumentare-Manual-Clasa-a-IX-a.html . Acum lucrurile capătă o logică. writeman poate să fie nickname pentru un slujbaş de la Humanitas, înspăimântat că dispare un debuşeu pentru produsele firmei. Îl înţeleg.

Titus Filipas

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat: