Mai există România culturii ?

Un articol despre canularul “brăţărilor  dacice de aur” poate fi citit la adresa URL  http://stiri.kappa.ro/actualitate/bratarile-meserie-aur/stire_188218.html .  Pe blog am scris în multe rânduri : https://blogideologic.wordpress.com/2007/12/25/semnul-mirarii/ https://blogideologic.wordpress.com/2007/12/25/cultul-inacuratetei/ https://blogideologic.wordpress.com/2008/07/28/mircea-cartarescu-si-tropul-pervertit/ , despre scandalul “brăţărilor  dacice de aur” pentru care unii escroci au încasat  bani grei de la săracul buget al României. Şi sunt implicate pentru sprijinirea escrocheriei numele unor personaje publice de mare rezonanţă, cum ar fi Călin Popescu-Tăriceanu, care va trebui să fie judecat, să plătească ! Dar nu aspectele politice şi financiare mă interesează, ci aspectele de cunoaştere şi cultură. Întâmplător, această reluare de către presă a scandalului privind canularul “brăţărilor  dacice de aur” vine odată cu anunţul apariţiei unui volum omagial Andrei Pleşu, “filozof” balcanic, volum din care lipseşte asertarea comparativă necesară. Pentru că există în contemporaneitatea noastră un mare filosof  balcanic autentic, slovenul Slavoj Žižek, vezi  http://en.wikipedia.org/wiki/Slavoj_%C5%BDi%C5%BEek .

Fără asertarea comparativă din volumul omagial Andrei Pleşu putem  întreba cu bună justificare : Mai există România culturii ?

Cine era chemat, pe linie cultural-academică, să atesteze autenticitatea “brăţărilor  dacice de aur” ? Seminarul de Arheologie Vasile Pârvan, de la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Cine conduce acest Seminar de Arheologie de la Universităţii din Bucureşti? Profesorul universitar dr. Mircea Babeş! Care în loc să se ocupe de o temă ştiinţifică extrem de serioasă, mergând pe  linia lui Fernand Braudel, se bagă într-o deviaţie politică, atacând în mod expres protocronismul, pentru că acesta era atacat şi de Raportul Tismăneanu! Ca şi cum profesorul universitar dr. Mircea Babeş, de la Seminarul de Arheologie Vasile Pârvan al Universităţii din Bucureşti nu ar avea o listă de priorităţi ! Îi amintim noi prioritatea sa numărul 1, el fiind un slujabaş plătit de statul roman ! Demontarea canularului “brăţărilor  dacice de aur” ! În ceea ce îi priveşte pe protocronişti, aceştia au fost primii care au demonstrat foarte convingător lipsa de autenticitate a “brăţărilor  dacice de aur”, să amintesc aici numai articolele cercetătoarei Aurora Peţan.

Titus Filipas

Etichete: , , , , , , , , , , , ,


%d blogeri au apreciat: