TIC în şcoala românească

Despre situaţia TIC (Tehnologia Informaţiei şi Comunicării) în şcoala românească aflu dintr-un comentariu în abordare conceptuală ascendentă (bottom –up approach) :  +Ilinca spune: Va rog sa analizati planul cadru pentru clasa a IX-a liceu tehnologic (aprox.   60% din numarul elevilor) publicat in ordinul 3411.16.03.2009, si veti constata ca Doamna Ministru Ecaterina Andronescu a scos o ora de TIC (Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor) si a introdus o ora de chimie. La angajare, ce cunostinte sunt testate (indiferent de domeniul de activitate??? – cele de utilizare a calculatorului, sau cele de chimie). Mi se pare cea mai  “neinspirata” decizie a doamnei ministru.+, vezi http://nastase.wordpress.com/2009/03/26/nu-va-panicati/ .

Altă evaluare, pentru starea actuală a blogosferei româneşti, o întâlnesc aici: http://mariabarbu.wordpress.com/2009/03/25/despre-starea-blogosferei-romanesti/ . Am comentat :  Este un bun început. Pe de altă parte, văd că în UK se bagă studiul bloggeritului la ciclul primar : “Pupils to study Twitter and blogs in primary schools” (din Guardian). Nu ar fi cazul ca Ministerul Educaţiei să deschidă un fir de discuţii (pentru un grup de reflecţie) pe tema asta ? Ori să facem noi, bloggerii, un blog educaţional (aflat în legătură cu Ministerul Educaţiei) pe tema platformelor 2.0 în şcoala românească ?

Maria Barbu răspunde : “Mi se pare o initiativa laudabila, pentru ca introduce elemente de educatie si de civilizatie in sfera virtuala. Grobianismul si agresivitatea unor “asasini platiti” cum sunt cei din blogosfera romaneasca sunt de neacceptat.”

Titus Filipas

Etichete: , , , , , , , , , , ,


%d blogeri au apreciat: