Ingineria financiară pentru polii de competitivate

Am fost provocat de tema pe care domnul Adrian Năstase o deschide la adresa URL http://nastase.wordpress.com/2008/11/15/industria-de-aparare-un-punct-de-vedere-optimist/ .

Blogideologic spune, pe noiembrie 16, 2008, la 10:40 ante meridian:  @ ALM “…acesti oameni erau “bolnavi” de stiinta si tehnica, gata sa-si sacrifice viata personala pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu.” Hai să nu exagerăm. Erau şi foarte bine plătiţi. Ce ştiau ei, ştiam şi eu. Dar nu am lucrat vreodată în industria de apărare. Erau foarte exclusivişti, îşi apărau foarte eficient “ciolanul”. Când te intersectai cu ei, nu stăteau de vorbă, te priveau aprioric cu maxim dispreţ. Nu doreau idei noi. Din cauza asta cred că s-a şi prăbuşit industria de apărare!

Blogideologic spune, pe noiembrie 16, 2008,  la 11:02 ante meridian : @ Marcel  Este vorba despre păstrarea unor poli de competenţă industrială în România. Dar este şi prea târziu, şi prea devreme. Prea târziu, pentru că vechii poli de competenţă industrială din România s-au risipit. Prea devreme pentru a putea fi creaţi noi poli de competenţă industrială în România (absolut   necesari), pentru că nu a fost asimilată încă în România ingineria financiară a mecanismelor investiţionale prin care să construieşti asemenea poli industriali sectoriali. De exemplu, nici unul dintre specialiştii români, pe care bănuiesc că domnul Adrian Năstase i-a consultat, nu l-a informat despre felul cum se construieşte şi cum funcţionează un fond de investiţii ETF. “Este   cineva acolo care ştie?”, domnul Adrian Năstase ar trebui să întrebe direct.

Titus Filipas

Etichete: , , , , , , , ,


%d blogeri au apreciat: